Dairy store Valtellina

The redevelopment of the dairy store (Latteria Sociale) Valtellina is the occasion to give to the building a new image linked to the identity of the reality that it contains and represents, a place linked to the local tradition and to the history. The project proposes a reinterpretation of the “malga” - the Alpine hut belonging to the italian alpine tradition - with its development in length, light coverage, a volume on one floor, inside the space there are the places of sale, exhibition and work. A model that leads to the concept of tradition and quality, the large roof extends to cover the outer areas and makes them a natural extension of the interior spaces, creating a covered square revealing to passers-by what happens inside, inviting to rest and the visit.

Invited competition, 1st prize

Postalesio (SO), Italy

2016 – In progress

Client: Latteria Sociale Valtellina S.C.A.

Built area: 1.000 sqm

Retail Leisure

Read more...

Suggestions

latteria sociale rif01

Malga, the alpine hut

latteria sociale rif02
latteria sociale valtellina 02

The interior spaces are arranged radially from the center with three different degrees of relationship with the exterior: a closed core, a transparent and welcoming perimeter, a covered square that serves as internal/external filter.

343valtellina sciale02
343valtellina sciale03

PIUARCH SRL - VIA PALERMO 1, 20121 MILANO P.IVA: 13139320157 - CODICE FISCALE E NUMERO DI ISCRIZIONE: 13139320157 del Registro delle Imprese della CCIAA di Milano - Rea: 1621047 - CAPITALE SOCIALE : € 10.000 - privacy policy